Tässä osiossa voit vastata kaikkiin kysymyksiisi kotisi veden laadusta. Meillä on erilaisia pH-mittareita happamuuden säätämiseen ja veden kovuusmittareita tarkistamaan, toimiiko käänteisosmoosijärjestelmä oikein.
Tutustu vesimittarivalikoimaamme ja lisää sopiva ostoskoriisi!
Vesimittari on elementti, joka on melko tuntematon ja vähän käytetty suurimmalle osalle maailman väestöstä, vaikka se on erittäin tärkeä tuote sekä kotitalous- että teollisuusympäristössä. Vesimittareita on monia, kuten pH-mittareita, raskasmetallimittareita, suolapitoisuusmittareita, kovuusmittareita, happamuus- tai kalkkimittareita, jotka ovat läsnä kotimme vedessä, uima-altaassa tai missä tahansa, missä säilytämme tai kulutamme vettä.
Jotta voisimme ylläpitää terveyttä ja välttää ongelmia, jotka johtuvat kosketuksesta veden kanssa, jonka arvot ovat huonoja, käytämme erilaisia mittareita, joita löydät tästä erikoisosastosta. Ennen kaikkea kerromme sinulle eri tyyppisistä vesimittareista, joita on olemassa.
Veden pH-mittareita on sekä manuaalisia että elektronisia. Ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan ihmisen väliintuloa näytteen hankkimisen, analysoinnin ja arvioinnin eri vaiheissa. Toisaalta elektroniset pH-mittarit ovat niin helppokäyttöisiä, että riittää, kun kerätään vesinäyte ja annetaan mittarin tehdä analyysit automaattisesti ja antaa veden arvot.
Kummassakin tapauksessa, kun meillä on pH-analyysin tulos, jonka antaa reagenssi manuaalisen mittarin tapauksessa tai elektronisen mittarin näytöllä, meidän on ryhdyttävä toimenpiteisiin, jos veden pH-arvot eivät ole ihanteellisia.
Veden katsotaan olevan optimaalisissa pH-arvoissa, kun sen pH-arvot ovat 7. Kaikki, mikä on tätä alempi, katsotaan happamaksi, ja päinvastoin, yli 7 katsotaan emäksiseksi.
Siksi, jos kohtaamme arvoja, jotka eivät ole veden kannalta optimaalisia, meidän on lisättävä erilaisia tuotteita niiden säätämiseksi, kuten klooria, flokkulanttia tai leväntorjunta-aineita tarpeen mukaan.
Veden kovuus koostuu pääasiassa kalsiumista ja magnesiumista. Tämä ilmiö aiheuttaa jäykkyyttä hiuksissa, antaa epämiellyttävän maun juomavedelle, muodostaa saostumia, jotka tarttuvat putkistoihin, kodinkoneisiin tai astioihin kotonamme.
Jotta voidaan mitata, onko vesi kovaa vai ei, voidaan käyttää TDS-mittaria, joka toimii tarkistuksena, kun vesi on kulkenut koko käänteisosmoosijärjestelmän läpi, jotta tiedetään, onko veden suodatus suoritettu oikein vai ei, ja jos ei, selvitetään, mitä järjestelmässä tapahtuu sen korjaamiseksi ja korkealaatuisen veden tuottamisen jatkamiseksi.
TDS-järjestelmällä tehdyt mittaukset tulisi näyttää PPM-luku, Partikkelit Miljoonassa, 40 tai alle. Jos luku on suurempi, veden suodatus ei ole suoritettu oikein.
Nämä ovat mittareita, jotka kattavat kaikki perusmittaukset, jotka tulisi tehdä missä tahansa uima-altaassa, vesitankissa tai juomavedessä, jota kulutamme varmistaaksemme, että kehomme saa sisäisesti tai ulkoisesti laadukasta vettä.